.

"Te nem véletlenül vagy itt. A létnek szüksége van rád. Nélküled a létből hiányozna valami, amit senki más nem képes pótolni. Ez ad neked méltóságot: az egész lét hiányolna, ha nem lennél itt. A csillagok, a Nap, a Hold, a fák, a madarak, a Föld - a világon minden érezné, hogy valahol egy pici vákuum van, és ezt az űrt rajtad kívül senki más nem töltheti be. Az, hogy a léthez tartozol, és hogy a lét szeret téged, hihetetlen örömöt, megelégedettséget ad. Amint megtisztulsz, látod, hogy minden irányból csak hatalmas szeretet árad feléd."



Hajnali csillag vezessen, nyári nap melengessen és angyal kísérjen utadon.

https://lh3.googleusercontent.com/-WURGWC39rDU/T0FY5-ymSNI/AAAAAAAAEy0/QupRbillI44/s1024/AM%2520ujlogo3.jpg
Szeretnék Angyalként az emberek lelkébe látni, egy pillanatra megérteni őket, s mélyen a szívükbe ásni.
Megőrizni mosolyukat, s cserébe az enyémet adni, átélni minden élményüket, s őket nem szenvedni hagyni.
Átölelni őket, ha éppen egyedül vannak, csókot adni nekik, de csak aki megérdemli annak.
Velük zokogni, s örülni, amikor csak lehet.
Hiszen ez a legtöbb, amit egy Angyal megtehet!"




Csatlakozni lehet az Angyal Magazin csoporthoz a https://lh6.googleusercontent.com/_oA6P11c91gQ/TW1DYS9j2JI/AAAAAAAAD60/7Fv2hfiUmJc/FBlog.jpg-on!

2014-10-30

Mit üzennek az álmaid? 1

Mit üzennek az álmaid? 1


Az álmoknak régóta fontos szerepet tulajdonítunk, szükségünk van rájuk lelki egészség megőrzéséhez. De vajon hogyan születnek az álmok? És mi lakozik üzeneteik mögött?

A kutatások azt mutatják, hogy minden ember álmodik. Tehát az is, aki egyáltalán nem emlékszik az álmaira. A vizsgálatok szerint vannak olyan emberek, akiknek a tudattalanját és a tudatos elméjét szinte átjárhatatlan fal választja el egymástól.

Ők hiába álmodnak, álmaik nem jutnak át ezen a falon, így ébredés után semmire nem emlékeznek. Emiatt azonban nem fenyegeti őket károsodás. A felmérések szerint ezek az emberek gyakran sikeres vezetők vagy sportolók. Az álmokat létrehozó REM-alvás létfontosságú. Aki nem álmodik, előbb-utóbb beteg lesz. Álmainkon keresztül oldjuk fel ugyanis lelki feszültségeinket és próbálunk megbirkózni feldolgozatlan benyomásainkkal.

Az álmok általános funkciója, hogy szövevényes módon visszaállítsák pszichikus egyensúlyunkat. Az álomkutatók rájöttek, hogy az éjszaka első felének álmai inkább a valósághoz kapcsolódnak, és többnyire az előző nap eseményeit idézik fel. Az éjszaka második felében, hajnalban látott álmok kevésbé kötődnek a napi történésekhez, sokszor teljesen irreálisak. Mégis ezek az álmok azok, amelyekre másnap leginkább emlékszünk. Érdemes is figyelni rájuk: amilyen különösnek hatnak, olyan fontos üzeneteket továbbítanak tudatalattinkból.

Az álom az önismeret kulcsa

Az álmoknak sajátos jelképrendszerük van, amit évezredek óta próbálnak értelmezni. Freud volt az első, aki az álomszimbolika jelentéseit és magyarázatait a tudományos lélektan számára hasznosította. Felismerte, hogy ezek a szimbólumok a tudatalattiból jövő jelek. Tudatalattinkban sok csalódást, negatív érzést rejtünk el, melyek aztán az álomvilágban jelképes formában felszínre törnek. De nem csak negatív tapasztalatainkat és érzéseinket éljük meg álmainkban, vágyaink, reményeink is kifejezésre juthatnak bennük.

Az álom nem más, mint egy ablak, melyen keresztül betekinthetünk a tudattalanba. Bizonyított tény, hogy aki komolyan foglalkozik álmai tartalmával, többet megtudhat önmagáról. Egyes elméletek szerint az álom szerepe az, hogy figyelmeztessen, ha letértünk az igazi énünk által meghatározott útról. Olyan dolgokat teszünk, amelyekkel jobb lenne felhagynunk, vagy nem tesszük azt, ami viszont segítené fejlődésünket. Ezek a figyelmeztetések általában szorongásos álmok formájában érkeznek, ezzel szemben az örömteli álmok útmutatóknak tekinthetők.

Álomfejtés mindig létezett

Az álomfejtésnek minden kultúrában megvolt a maga helye a csoportok életében. Reggelre kelve a csoport vezetője, sámánja, vajdája kifaggatta a többieket, ki mit álmodott, majd ennek függvényében tervezték meg a jövőjüket. Mind az egyiptomiak, mind a görögök úgy gondolták, hogy a szellemi test az álom idejére elhagyja a fizikai testet, hogy tanuljon, és más síkok lényeivel beszélgessen.

Az ébrenléti állapotban a tudatos gondolkodás megszűrné ezeket az információkat, így ebben az időszakban nyílik lehetőségünk előző életekből származó élmények feldolgozására, vagy éppen olyan félelmeinkkel való szembesülésre, melyeket mindezidáig fel sem ismertünk. Azt már bizonyára nagyon sokan tudják, hogy a repülés-álmok, melyek zuhanással végződnek, bizonytalanság érzést mutatnak, az életünkben bekövetkező vagy eljövő változásokkal kapcsolatban.

Folytatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Tetszik? Lájkolj!